Jadłospis

DataŚniadanieObiadPodwieczorek
DataŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 26.07.2021pieczywo mieszane (żytni- razowy) z masłem, ser żółty, ketchup, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem, herbata malinowa,jabłka
A – 1,2,6,7
zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze drobiowym z zieleniną, kotlet mielony, ziemniaki duszone, surówka z kapusty, marchewki i zielonej, pietruszki, kompot śliwkowy lub woda
A- 1,2,6,7,3
kisiel owocowy, chrupki kukurydziane
A-2,1
Wtorek 27.07.2021pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa wiedeńska, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata, gruszki
A- 1,2,6,7
zupa ziemniaczana na wywarze drobiowym z zieleniną,kurczak na ryżu brązowym z warzywami ( papryka, cebula, pieczarki, groszek zielony) , kompot wiśniowy lub woda
A- 1,2,3,6,7
drożdżówka, herbata
A-2
Środa 28.07.2021bułka kajzerka, bułka żytnia z masłem, dżem owocowy, kakao, herbata, jabłka
A- 1,2,3,
zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym na wywarze drobiowy z zieleniną, zabielany, łopatka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki, ogórka kwaszonego i zielonej pietruszki, kompot śliwkowy lub woda
A -1,2,3,6,7
serek jana
A- 2
Czwartek 29.07.2021pieczywo mieszane (razowe -żytnie) z masłem schab parzony, rzodkiewka, sałata, mleko, herbata, marchewka, jabłko
A- 1,2,6,7
zupa krupnik na wywarze drobiowym z zieleniną zabielana,makaron pełno ziarno z sosem truskawkowym, kompot śliwkowy lub woda
A-1,2,3,6,7
pieczywo mieszane z masłem, jajko z szczypiorku, herbata
A -2
Piątek 30.07.2021bułka kajzerka, bułka żytnia z masłem , płatki kukurydziane z mlekiem, gruszki
A- 1,2,8,10
zupa selerowa z lanymi kluseczkami z zieleniną
paluszki rybne, ziemniaki duszone, surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i zielonej pietruszki, kompot śliwkowy lub woda
A-1,2,3,4,6,7
mleczko waniliowe herbatnik
A-2
Alergeny:

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH
POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia25
października 2011r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat
żywności.
Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty
powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE
ILOŚĆ I ALERGENÓW” LUB „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY”
wymienione w tabeli poniżej:
Lp. Alergeny wg rozporządzenia Produkty
1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE
GLUTEN
Mąka pszenna , płatki owsiane, kukurydziane, kasza
manna, kuskus, kasza jęczmienna makaron, bułka tarta,
kawa zbożowa, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty,
pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby,
ciasta, kisiel, rodzynki
2. MLEKO Mleko, masło, jogurty, ser, twaróg- ser biały, margaryna,
maślanka, śmietana, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3. JAJA Jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny
4. RYBY Ryby surowe- mrożone,przetworzone – konserwy rybne:
tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach w oleju, łosoś w
pomidorach i oleju.
5. SOJA Grzanki
6. SELERA Seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7. GORCZYCA Musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry,
mieszanki, przypraw
8. NASIONA SEZAMU Ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki,
płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9. SKORUPIAKI Brak
10. ORZECHY Krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie,
desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe
11. DWUTLENEK SIARKI Owoce suszone – w szczególności te, które muszą
zachować jasny kolor np. morele
12. ŁUBIN Brak
13. ORZESZKI ZIEMNE Masło arachidowe, bakalie
14. MIĘCZAKI Brak
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco.

Zmień rozmiar czcionki
Zmień kontrast